Новини

Стало відомо, що НКРЕКП подала пропозицію до Міністерства фінансів про дозвіл бюджетним організаціям-споживачам вносити попередню оплату за електроенергію мінімум за 6 місяців. Мінфін має винести дану пропозицію на розгляд Уряду, після чого запропоновано внести зміни до існуючої Постанови Кабміну № 117 «Про здійснення попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти».
Як повідомляє представник органу державного регулювання Олена Антонова, це дозволить бюджетним організаціям купувати ресурс за нижчою ціною та забезпечити себе електроенергією на довготривалий термін на підставі контрактів.
Наразі бюджетники мають змогу вносити передплату в межах 100 тис. грн, чого не вистачає для забезпечення належного обсягу споживання електроенергії.
Також запропоновані зміни дозволять бюджетним споживачам обирати постачальника на ринку, який пропонує найкращі умови відпуску електроенергії.
У зв’язку з поточними змінами на ринку, спостерігається ріст кількості незалежних постачальників з 10% до 50%. Це дає змогу споживачам обирати постачальника, котрий встановив прийнятні ціни.