Новини

Кабміном були переглянуті спецзобов’язання представників ринку електроенергії, зокрема зміни торкнулися дві державні компанії, а саме «Енергоатом» і «Укргідроегенерго». Згідно з постановою “Енергоатом” повинен реалізувати електроенергію в обсязі, який покриє потреби населення по 10 гривень за 1 Мвт, обсяг який залишиться  дозволяється продавати на ринкових умовах. Дана інформація була опублікована на “Урядовому порталі”.

За заявою прем’єра Дениса Шмигаля, подібні заходи допоможуть вітчизняному бізнесу отримати електроенергію за хорошою ціною. Завдяки цьому, бізнесмени зменшать витрати і стануть більш конкурентоспроможними.

Він пояснив, що такі державні компанії, як «Енергоатом» і «Укргідроенерго» будуть реалізувати електронергію за двосторонніми контрактами в ринкових сегментах. Це, в свою чергу, поліпшить фінансове становище названих держкомпаній.

Половина електроенергії, яка виробляється підприємством, буде віддана населенню, такі заходи допоможуть домогтися максимального зменшення кінцевої ціни. Решту 40% підприємство зможе реалізувати вже на умовах ринку. А це означає, що “Енергоатом ” зможе вчасно видавати працівникам заробітну плату, проводити ремонтні заходи, а також отримувати прибуток.