регулирование тарифов на электроэнергию

Новини

Національною комісією, яка займається державним регулюванням в енергетичній сфері та в галузі надання комунальних послуг, було продовжено дію максимально граничного обмеження вартості електрики на ВСР і ринку «на добу вперед» вночі в межах 60-ти % обмежень вартості ресурсу вдень, раніше передбаченого на тиждень, до закінчення національного карантину.

Дані правки в постанові регулятора №766 від 08.04 були затверджені на засіданні НКРЕКП 06.08.2020.

Документ зобов’язує всіх учасників перерахованих вище ринків вказувати в заявках ціну на електрику не більше вартості, яка визначена ринковим оператором. Нагадаємо, що в період мінімального навантаження з півночі до 7-ї ранку і з 23:00 до 24:00 ця цифра становить 60% вартості в години максимального навантаження.

Крім того, комісією було заборонено учасникам ринку, (за винятком «гарантованого покупця», а також генеруючих компаній) здійснювати операції з негативним сальдо на таких ринках:

  • РДН;
  • двосторонніх договорів;
  • при імпорті або експорті.

Регулятор обґрунтував постанову тим, що ним були проаналізовані результати моніторингу заявок на відповідних ринках під час дії обмежувальних заходів протягом тижня до 6-го серпня.