Новини

Міненерго планує протягом наступного року збільшити тарифи на електрику для населення. Дану інформацію повідомив Юрій Бойко сьогодні на брифінгу. За його словами, в Міністерстві намагаються прийти до «максимально об’єктивного і безболісного рішення».

«Ми плануємо протягом наступного тижня все підготувати для прийняття рішення за новими тарифами для побутових користувачів. Протягом декількох місяців ведуться роботи щодо цього непростого питання”, – повідомляє міністр Юрій Бойко.

Також, міністр розповів, що особливої уваги потребує питання щодо зниження перехресних субсидій. Це необхідно для того, щоб об’єктивно переглянути підходи до формування тарифного плану для населення. Поточне ціноутворення здатне покрити тільки витрати за доставку електрики побутовим споживачам. Населення сплачує постачальнику 1,04 грн. за кВт / год, при цьому середня вартість доставки електрики від станції до об’єкта становить 1,03 грн.

Згідно з рішенням, прийнятим регулятором, зросте на 7 копійок тариф НЕК “Укренерго”. Це підвищення на поставку торкнеться всіх типів споживачів вже в грудні. Точна дата наступного етапу подорожчання поки не відома, але вже з 01.01.21 буде впроваджена RAB-модель для ОСР, яка призведе до вартості транспортування на середньому рівні 1,37 грн/квт*год по Україні для всіх побутових і споживачів II класу.